Ochrana osobních údajů na ELEGANTISIMO.cz

Ochrana osobních údajů je pro nás velmi důležitá, protože si ceníme Vaší důvěry, kterou v nás vkládáte. Vaše osobní údaje používáme k dokončení objednávek a jejich doručení, ke zvyšování Vašeho uživatelského komfortu při vyplňování formulářů a k nabídce zboží, které by se Vám mohlo líbit. Vaše osobní údaje využíváme výhradně za účelem zkvalitňování našich služeb, a proto si můžete být jistí, že Vaše údaje nebudeme nikomu poskytovat v rozporu s těmito zásadami.

Na této stránce Vám poskytneme veškeré informace o tom, jaké informace od Vás získáváme, proč je potřebujeme a jakým způsobem je využíváme.

1. Prohlášení o ochraně osobních údajů

Internetový obchod ELEGANTISIMO.cz provozován Jiřím Pázlerem, s místem podnikání Brandejsovo náměstí 1219/1, 165 00, Praha 6, identifikační číslo: 06842151, evidující úřad: Úřad městské části Praha 6, zapsaného v živnostenském rejstříku od 7.2.2018, prohlašuje, že veškeré Vaše osobní údaje jsou považovány za důvěrné a nebude s nimi nakládáno bez Vašeho souhlasu či zákonného důvodu.

2. Jaké informace o Vás shromažďujeme a proč

Zde Vám vysvětlíme jednotlivé situace, kdy dochází ke sběru dat a uvedeme, jaké informace získáváme a proč.

Vytvoření objednávky
V případě, že si u nás vytvoříte objednávku, tak od Vás potřebujeme znát jméno a příjmení, fakturační, případně doručovací adresu, e-mailovou adresu a telefon. Dále bude zaznamenána Vaše IP adresa jako jedinečný identifikátor. Tyto údaje potřebujeme z důvodu plnění smlouvy, tedy abychom mohli Vaši objednávku dokončit a doručit.

Registrace
Pokud se u nás registrujete, tak od Vás požadujeme e-mailovou adresu, která je zároveň Vaším uživatelským jménem. Dále si můžete při vytváření či úpravě Vašeho účtu nastavit jméno a příjmení, fakturační a doručovací adresu a telefonní číslo. Tyto údaje nejsou povinné a slouží především k usnadnění Vašich budoucích objednávek, kdy nemusíte tyto údaje zadávat. V případě, že se registrujete/přihlásíte prostřednictvím Facebooku, tak budou z Vašeho profilu doplněny informace o Vašem jméně a e-mailové adrese. Abychom Vám mohli tyto možnosti nabídnout, tak musíme Vaše informace spravovat a to na základě našeho oprávněného zájmu.

Využívání kontaktního formuláře a chatu
V případě, že nás kontaktujete prostřednictvím kontaktního formuláře nebo chatu, tak od Vás budeme vyžadovat Vaše jméno, e-mailovou adresu a obsah Vaší zprávy či konverzace s naším operátorem. V případě chatu bude také v systému uložena Vaše IP adresa jako Váš jedinečný identifikátor. Tyto informace od Vás požadujeme proto, abychom se s Vámi mohli spojit a vyřídit Vaši žádost či dotaz k Vaší naprosté spokojenosti a také z důvodu kontroly kvality poskytovaných služeb. Tyto informace zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu.

Přihlášení k odběru novinek
V případě, že se přihlásíte k odběru novinek zaškrtnutím příslušného políčka při registraci či objednávce nebo vyplněním Vašeho e-mailu do pole pro odběr novinek, tak Vám bude zaslán ověřovací e-mail. Potvrzením tohoto e-mailu nám udělujete souhlas se zpracováním Vaší e-mailové adresy a zasíláním akčních nabídek a novinek.

Vrácení a reklamace zboží
V případě vrácení a reklamace zboží potřebujeme znát Vaše kontaktní údaje (jméno, příjmení, adresu, e-mailovou adresu a telefon), abychom s Vámi mohli v průběhu vrácení či reklamace zboží bezproblémově komunikovat, a tím vyřídit Váš požadavek v nejkratší možné době. V případě vrácení zboží nebo reklamace, která je ukončena uznáním a vrácením kupní ceny na bankovní účet, od Vás budeme potřebovat znát číslo účtu, na který Vám peníze zašleme. Důvodem pro zpracování těchto údajů je splnění právní povinnosti, která se na tyto situace vztahuje.

Napsání recenze produktu, dotazu či komentáře
Pokud napíšete recenzi produktu, dotaz nebo komentář, je u příspěvku uvedeno Vaše uživatelské jméno, které si můžete nastavit v sekci Můj účet v záložce Detaily účtu. V případě, že napíšete recenzi, dotaz či komentář bez přihlášení, je použito jméno, které jste zadal/a. K recenzi, dotazu i komentáři je také v našem systému zaznamenána Vaše e-mailová adresa, která slouží jako jedinečný identifikátor. V případě dotazu či komentáře si můžete také zvolit, jestli chcete být e-mailem informováni, jakmile je Váš dotaz zodpovězen. Tyto informace jsou využívány na základě našeho oprávněného zájmu.

3. Jak dlouho informace o Vás zpracováváme

Zde Vám poskytneme veškeré informace o tom, jak dlouho informace o Vás zpracováváme v jednotlivých případech.

Registrace
Pokud se u nás registrujete, tak budeme Vaše údaje ve Vámi zadaném rozsahu zpracovávat po dobu existence Vašeho účtu. Účet si můžete kdykoli zrušit a tím budou Vaše údaje smazány.

Využívání kontaktního formuláře, chatu a e-mailu
V případě, že nás kontaktujete prostřednictvím kontakntího formuláře, chatu či e-mailu, tak budeme informace o Vás a obsah zprávy či konverzace zpracovávat po dobu nezbytně nutnou k vyřízení Vašeho požadavku a kontrole poskytovaných služeb, nejdéle však 1 měsíc.

Odebírání novinek
Vaši e-mailovou adresu budeme zpracovávat po dobu odebírání našich novinek a akčních nabídek. Odebírání můžete kdykoli zrušit kliknutím na tlačítko „Odhlásit se“ v patičce e-mailu nebo nám můžete napsat na Info@ELEGANTISIMO.cz a my Vaše odebírání zrušíme.

Recenze produktů
Vaše recenze jsou u produktů uloženy trvale. Pokud si přejete anonymizovat Vaše uživetalské jméno, které je u recenze uvedeno, tak nám napište na e-mail Info@ELEGANTISIMO.cz z e-mailové adresy, která byla při recenzi uvedena, a zároveň nám zašlete odkaz na produkt, u kterého anonymizování požadujete, a my se již o vše postaráme.

Dotazy a komentáře u produktů
Dotazy a komentáře jsou u produktů uloženy trvale. Pokud si je přejete odstranit, tak nám napište na e-mail Info@ELEGANTISIMO.cz z e-mailové adresy, která byla při dotazu či komentáři uvedena a zároveň nám zašlete odkaz na produkt, u kterého si přejete dotaz či komentář odstranit, a my se již o vše postaráme.

Objednávka, reklamace a vrácení zboží
V případě objednávky, reklamace či vrácení zboží zpracováváme Vaše osobní údaje dle § 148 daňového řádu, a to po dobu 4 let. Tato lhůta může být prodloužena až na 10 let a to za podmínek, které jsou stanoveny v zákoně.

4. Komu informace o Vás předáváme a proč

Abychom Vám mohli poskytovat kvalitní služby a nadále se zlepšovat, tak spolupracujeme s řadou společností a některým z nich musíme poskytovat informace o Vás, aby bylo možné služby dokončit. Tyto informace poskytujeme výhradně za účelem plnění a zlepšování našich služeb, nemusíte se proto obávat, že bychom Vaše informace předávali bez řádného důvodu, či je dokonce prodávali. I při výběru společností, se kterými budeme spolupracovat, dbáme na to, aby byly informace o našich zákaznících v bezpečí, a proto si vybíráme za partnery pouze takové společnosti, které splňují ty nejvyšší standardy v ochraně osobních údajů a máme s nimi uzavřenou náležitou zpracovatelskou smlouvu. Níže naleznete seznam společností, kterým informace o Vás poskytujeme, proč tak činíme a také odkaz na jejich podmínky ochrany osobních údajů.

Zásilkovna, s.r.o.
se sídlem Drahobejlova 1019/27, Libeň, 190 00, Praha 9, Česká republika, IČ 28408306, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 139387.
Zásilkovna pro nás zajišťuje dopravu a výdej zásilek, které si u nás objednáte. Je tedy nutné, abychom poskytli informace, které jsou nezbytné k úspěšnému doručení zásilky. Těmito informacemi jsou: Vaše jméno a příjmení, fakturační, respektive doručovací adresa, e-mailová adresa a telefon. Zásady ochrany osobních údajů naleznete zde.

IT & WP HOST, s.r.o.
se sídlem Lesní 1131/19, 312 00, Plzeň, Česká republika, IČ 06001637, DIČ CZ06001637, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Plzni, oddíl C, vložka 34432.
Náš internetový obchod je umístěn na serverech společnosti IT & WP HOST. Jsou zde tedy uloženy veškeré informace, které nám o sobě poskytnete. Nicméně společnost IT & WP HOST do uložených dat žádným způsobem nezasahuje, ani s nimi nemanipuluje, s výjimkou jejich technické správy (zálohování atd.). Zásady ochrany osobních údajů naleznete zde.

MailChimp – The Rocket Science Group, LLC
se sídlem 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA.
Prostřednictvím MailChimpu spravujeme a rozesíláme naše e-mailové kampaně. V okamžiku, kdy se přihlásíte k odběru našich novinek, je Vaše e-mailová adresa spravována touto společností a my Vám můžeme nabízet nejrůznější akce či zvýhodněné zboží. Jakmile se odhlásíte od odebírání novinek, je Vaše e-mailová adresa ze seznamu smazána a již Vám žádné e-maily týkající se novinek či akcí chodit nebudou. Zásady ochrany osobních údajů naleznete zde (v angličtině).

5. Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

V případě ochrany osobních údajů máte řadu práv, která můžete uplatnit. Jednotlivá práva Vám zde vyjmenujem, popíšem a také Vám vysvětlíme, jakým způsobem je můžete uplatnit.

Právo na přístup
Máte právo vědět, jestli Vaše osobní údaje zpracováváme a pokud ano, tak máte právo zjistit za jaké osobní údaje o Vás zpracováváme spolu s účelem tohoto zpracování, dále máte také právo vědět, jestli jsme tyto informace předali někomu dalšímu a jestli se tyto subjekty nachází mimo prostor EU. Máte také nárok na informace o tom, jak dlouho budem Vaše údaje zpracovávat, případně jakým způsobem lze tuto dobu určit, pokud ji nelze pevně stanovit. Můžete od nás požadovat, abychom Vaše osobní údaje opravili, vymazali nebo omezili jejich zpracovávání. Máte také možnost vznést proti tomuto zpracovávání námitku nebo podat stížnost u dozorového orgánu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů. Pokud jsme Vaše osobní údaje nezískali přímo od Vás, tak máte samozřejmě právo na to, abychom Vám poskytli veškeré dostupné informace o tom, jakým způsobem a od koho jsme tyto informace získali a za jakým účelem. Dalším Vaším právem je získat informace o tom, jestli dochází k automatizovanému rozhodovaní a profilování na základě Vašich osobních údajů a pokud ano, tak samozřejmě také na to, jaký postup je k tomuto účelu použit, jaký má význam a také důsledky takovéhoto zpracování. V případě, že Vaše osobní údaje zpracováváme, tak máte samozřejmě nárok na to, abychom Vám předali kopii těchto zpracovávaných údajů a v případě první kopie máte nárok na to, aby byla poskytnuta bezplatně.

Informace o tom, jaké osobní údaje zpracováváme, v jakém rozsahu, proč atd. naleznete v tomto dokumentu, ale pokud si nejste jisti, jestli o Vás informace zpracováváme, v jakém rozsahu a podobně, tak nám můžete zaslat žádost o jejich poskytnutí na této stránce v záložce Moje osobní údaje. Je důležité, abyste zadal/a e-mailovou adresu, pro kterou chcete tyto informace poskytnout. E-mailová adresa slouží jako Váš identifikátor, se kterým jsou Vaše osobní údaje spojeny. Pokud máte tedy vytvořeno více účtů na ELEGANTISIMO.cz, musíte vždy zadávat e-mailovou adresu, ke které osobní údaje požadujete.

Právo na opravu
Pokud chcete opravit osobní údaje, které o Vás zpracováváme, tak to můžete učinit na této stránce v záložce Oprava dat. Je důležité, abyste zadal/a e-mailovou adresu, pro kterou chcete tyto informace opravit. E-mailová adresa slouží jako Váš identifikátor, se kterým jsou Vaše osobní údaje spojeny. Pokud máte tedy vytvořeno více účtů na ELEGANTISIMO.cz, musíte vždy zadávat e-mailovou adresu, u které chcete osobní údaje opravit.

Právo na výmaz
Pokud si přejete, abychom Vaše osobní údaje smazali, můžete podat žádost na této stránce v záložce Zapomeňte na mne. Je důležité, abyste zadal/a e-mailovou adresu, pro kterou chcete tyto údaje vymazat. E-mailová adresa slouží jako Váš identifikátor, se kterým jsou Vaše osobní údaje spojeny. Pokud máte tedy vytvořeno více účtů na ELEGANTISIMO.cz, musíte vždy zadávat e-mailovou adresu, u které požadujete smazání osobních údajů.

Odeslání žádosti o vymazání osobních údajů neznamená jejich automatické smazání. Vaši žádost musíme posoudit, protože existují různé právní důvody, kdy Vaše osobní údaje ještě smazat nemůžeme. Vaše žádost bude schválena a osobní údaje vymazány v případě, že nastane alespoň jeden z níže uvedených důvodů:

  • Vaše osobní údaje již nejsou potřebné pro účel, pro který byly získány
  • Odvoláte svůj souhlas, na základě kterého byly Vaše osobní údaje získány, a zároveň neexistuje žádný jiný právní důvod, pro který bychom museli Vaše údaje zpracovávat
  • Vznesete námitku proti zpracování osobních údajů a neexistují žádné převažující oprávněné důvody
  • Vaše údaje jsme nezískali na základě právního důvodu či Vašeho souhlasu
  • Vaše údaje musí být okamžitě smazány na základě právní povinnosti
  • Osobní údaje se týkají osoby mladší 16 let

Právo na omezení zpracování
Máte právo na to, abychom omezili zpracovávání Vašich údajů, pokud nastane některý z níže uvedených důvodů:

  • Pokud popíráte přesnost Vašich osobních údajů, tak zpracování omezíme na dobu potřebnou k ověření
  • Vaše údaje jsme nezískali na základě právního důvodu či Vašeho souhlasu, ale místo výmazu Vašich osobních údajů žádáte pouze omezení jejich použití
  • Vaše osobní údaje již nepotřebujeme pro účely zpracování, ale Vy je požadujete pro určení, výkon či obhajobu právních nároků
  • Vznesl/a jste námitku proti zpracování Vašich údajů, a tudíž dokud nebude ověřeno, jestli naše právní nároky převažují nad Vašimi oprávněnými důvody, bude zpracovávání Vašich údajů omezeno

Toto právo můžete uplatnit tím, že nám zašlete žádost na e-mailovou adresu Info@ELEGANTISIMO.cz

Právo na přenositelnost
Máte právo od nás požadovat osobní údaje, které jste nám poskytl/a, v běžně používaném a strojově čitelném formátu, abyste je mohl/a následně předat jinému správci. O tyto údaje nás můžete požádat na této stránce v záložce Moje osobní údaje. Je důležité, abyste zadal/a e-mailovou adresu, pro kterou chcete tyto informace poskytnout. E-mailová adresa slouží jako Váš identifikátor, se kterým jsou Vaše osobní údaje spojeny. Pokud máte tedy vytvořeno více účtů na ELEGANTISIMO.cz, musíte vždy zadávat e-mailovou adresu, ke které osobní údaje požadujete.

Právo vznést námitku proti zpracování
Máte právo kdykoli vznést námitku proti zpracovávání Vašich osobních údajů. Pokud zpracováváme Vaše osobní údaje na základě Vašeho souhlasu a pro marketingové účely, tak již tyto údaje dále zpracovávat nebudeme. Pokud Vaše osobní údaje zpracováváme na základě právního důvodu, tak tyto údaje přestaneme zpracovávat pouze v případě, že neprokážeme oprávněné důvody tohoto zpracovávání, které by převažovaly nad Vašimi právy a svobodami. Toto právo můžete uplatnit tím, že nám zašlete žádost na e-mailovou adresu Info@ELEGANTISIMO.cz.

Právo podat stížnost
Uplatněním výše jmenovaných práv není dotčeno Vaše právo na podání stížnosti u dozorového úřadu. Toto právo můžete využít zejména v případě, kdy se domníváte, že Vaše osobní údaje zpracováváme neoprávněně. Stížnost můžete podat u Úřadu pro ochranu osobních údajů, který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

6. Osobní údaje osob mladších 16 let

Vzhledem k zákonné úpravě není náš obchod určen pro osoby, které jsou mladší 16 let. Tyto osoby mohou náš obchod využívat pouze za předpokladu, že k tomu udělil souhlas jejich zákonný zástupce.